Tweede Kamer verwerpt wetsvoorstel kentekenplicht

De Tweede Kamer heeft op dinsdag 13 december jl. het wetsvoorstel kentekenplicht voor (land)bouwvoertuigen verworpen. Teleurstellend dat een aantal politieke partijen kennelijk niet is overtuigd van de noodzaak om de verkeerwetgeving te actualiseren. 

De kentekenplicht is immers slechts een middel zodat in dienst van de land- en tuinbouw:

  • de maximum rijsnelheid wordt verhoogd van 25 naar 40 km/u, mits deze voertuigen ook technisch verantwoord 40 km/u kunnen rijden;
  • met de wegbeheerders tot afspraken kan worden gekomen over toegang tot gebiedsontsluitingswegen;
  • ontheffingen via één centraal loket worden verleend.

Wel zijn de moties Visser en Van Helvert aangenomen betreffende het verhogen van de rijsnelheid en het opstellen van een convenant met de wegbeheerders. Uitvoering hiervan zal echter enige tijd vergen én is zonder een kenteken wellicht onmogelijk.

In Nederland  moet van alle motorrijtuigen, dus met uitzondering van tractoren, voordat deze op de weg worden toegelaten een geldige technische goedkeuring worden overlegd. De controle hierop geschiedt via de centrale registratie door RDW, alvorens een kenteken wordt verstrekt. Hiermee voorkomen we onveilige voertuigen in het verkeer, voldoen nieuwe voertuigen aan de meest recente voorschriften én bevorderen we een eerlijke concurrentie.

Fedecom zal onvermoeibaar bepleiten dat de veiligheid van landbouwvoertuigen wordt gewaarborgd op het bedrijf én in het verkeer.

Bron: www.fedecom.nl

27 december 2016

CONTACT

Bent u nieuwsgierig naar de Bever automatiseringsoplossingen voor uw bedrijf? Vul onderstaande gegevens in en wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

CONTACTFORMULIER

CONTACTGEGEVENS

Bever Automatisering B.V.
Bonegraafseweg 14
6669 MH Dodewaard

info@beversoftware.nl
Algemeen: +31 (0) 488 48 38 38
Helplijn: +31 (0) 488 48 27 47