Thuiswerken? Zo regelt u dat...!

Door de maatregelen met betrekking tot het coronavirus zijn veel medewerkers momenteel genoodzaakt om thuis te werken. Voor veel bedrijven vormt dit een directe uitdaging om hun medewerkers daarbij te voorzien van de benodigde faciliteiten. Bever Automatisering biedt in de volle breedte oplossingen aan, om thuiswerken mogelijk te maken.

Bij het aanbieden om vanuit huis te werken is het van belang om rekening te houden met drie zaken:

  1. Werk veilig!

Het gaat hierbij om de veiligheid van uw bedrijfsdata. Om te voorkomen dat onbevoegde personen toegang krijgen tot uw bedrijfsnetwerk moet er gezorgd worden voor een goede beveiliging. Een degelijke beveiliging bestaat uit meerdere ‘deurtjes’ die geopend moeten worden om toegang op het bedrijfsnetwerk te krijgen.

2FA

Een voorbeeld van zo’n extra ‘deurtje’ is een extra authenticatie door de thuiswerker. Bij het inloggen moet de gebruiker bevestigen dat hij/zij dat ook daadwerkelijk is. Dit kan met een app op de smartphone (vergelijkbaar met inloggen op DigiD.nl) deze vorm wordt 2-factor authenticatie (2FA) genoemd.

VPN

In plaats van 2FA kan ook gewerkt worden met een VPN-verbinding. De thuiswerker opent eerst de VPN-verbinding en kan daarna pas inloggen. De VPN-verbinding zorgt er ook voor dat de gegevens op een veilige (afgeschermde) manier worden gecommuniceerd.

  1. Werk met Extern Bureaublad!

De meest gebruikte werkwijze bij thuiswerken is het werken via Extern Bureaublad. Hierbij wordt ingelogd op de server of kantoor-pc van het bedrijf. Alle bedrijfsprogramma’s die hierop zijn geïnstalleerd zijn vervolgens beschikbaar voor de thuiswerker. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor de PowerAll software, de mail en de agenda. Op de thuis-pc hoeft met deze werkwijze geen bedrijfssoftware te worden geïnstalleerd.

  1. Werk met Microsoft Teams!

Maak gebruik van slimme tools voor het communiceren met elkaar. Dit verhoogt de productiviteit en het voelt alsof er op kantoor wordt gewerkt. Microsoft Teams is hiervoor bij uitstek geschikt. Met dit programma bent u als team met elkaar verbonden. Het geeft uitgebreide mogelijkheden voor (video) bellen, chatten, (video)vergaderen en samenwerken in documenten. Teams is verkrijgbaar en geïntegreerd met Office365. Met Teams werkt u op afstand en blijft u met elkaar verbonden.

Laat u informeren welke oplossing het beste past in uw situatie:

  • Veilig vanaf thuis-pc inloggen op kantoor-pc/bedrijfsserver i.c.m. 2FA
  • Veilig vanaf bedrijfslaptop inloggen op bedrijfsserver i.c.m. ESET 2FA
  • Productiviteit thuiswerken verhogen door samen te werken i.c.m. Microsoft Teams
  • Geschikte pc/laptop met toebehoren voor werken vanuit huis

Geïnteresseerd geraakt in de oplossingen voor thuiswerken? Neem contact op met Bever!

30 maart 2020

CONTACT

Bent u nieuwsgierig naar de Bever automatiseringsoplossingen voor uw bedrijf? Vul onderstaande gegevens in en wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

CONTACTFORMULIER

CONTACTGEGEVENS

Bever Automatisering B.V.
Bonegraafseweg 14
6669 MH Dodewaard

info@beversoftware.nl
Algemeen: +31 (0) 488 48 38 38
Helplijn: +31 (0) 488 48 27 47