Microsoft stopt met de ondersteuning van Windows Vista

Na 10 jaar Windows Vista stopt Microsoft op 11 april 2017 met het onderhoud. Heel concreet betekent dit dat er geen beveiligingsupdates meer gemaakt worden voor dit besturingssysteem. Dat heeft gevolgen voor de bescherming van uw persoonlijke gegevens en de veiligheid van uw documenten. Ook worden er geen nieuwe drivers meer gemaakt voor randapparatuur zoals printers, scanners en camera’s. 

Ruim 10 jaar geleden verscheen de eerste Windows Vista versie. Inmiddels is de vraag naar beveiliging zo toegenomen dat het tijd wordt Windows Vista te vervangen. In de afgelopen jaren is het gebruik van de computer flink veranderd. Onderzoek wijst uit dat op een gemiddelde computer een groot deel van de tijd via internet gewerkt wordt. Voorbeelden hiervan zijn het gebruik van Office 365, het regelen van bankzaken via internetbankieren of het invullen van de belastingaangifte. 10 jaar geleden moesten hiervoor lokale programma’s geïnstalleerd worden. Tegenwoordig moet hiervoor een website gebruikt worden. Al de gegevens die hiervoor heen en weer gestuurd worden moeten ook beveiligd worden. Een groot deel van die beveiliging wordt verzorgt of gecoördineerd door het besturingssysteem. Eventueel aangevuld met een firewall, anti-virus of een anti-spyware programma.

Het is dus van groot belang dat er een besturingssysteem gebruikt wordt dat regelmatig onderhouden wordt. Heeft u nog Windows Vista PC’s? Neem contact op met Bever Automatisering voor een veilige en snelle PC op uw werkplek.

11 april 2017

CONTACT

Bent u nieuwsgierig naar de Bever automatiseringsoplossingen voor uw bedrijf? Vul onderstaande gegevens in en wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

CONTACTFORMULIER

CONTACTGEGEVENS

Bever Automatisering B.V.
Bonegraafseweg 14
6669 MH Dodewaard

info@beversoftware.nl
Algemeen: +31 (0) 488 48 38 38
Helplijn: +31 (0) 488 48 27 47