Bent u goed beschermd tegen Malware?

Ransomware wordt normaal gesproken vooral verspreid als bijlages in de e-mail. Dat houdt in dat slachtoffers zelf een actie moeten uitvoeren om geïnfecteerd te worden (de bijlage openen, een linkje klikken, etc.). WannaCryptor Ransomware gebruikt een kwetsbaarheid in een onderdeel van Windows om zichzelf te verspreiden en kan een systeem infecteren zonder interactie van een gebruiker. De laatste keer dat dit gebeurde was ongeveer 10 jaar geleden, toen het virus “Conficker” hetzelfde deed.

WannaCryptor Ransomware maakt gebruik van een kwetsbaarheid in de zogenaamde Windows "SMB" service. In de volksmond beter bekend als het onderdeel van Windows dat verantwoordelijk is voor het delen van bestanden via het netwerk. Deze kwetsbaarheid is ontdekt nadat de hacktools van de CIA op straat kwamen te liggen. Alle versies vanaf Windows XP tot en met Windows 8.1, en server 2003 tot en met server 2012 R2 zijn kwetsbaar mits ze niet voorzien zijn van de laatste patches van Microsoft. Hoewel Windows XP en Windows Server 2003 niet langer ondersteund worden door Microsoft, is toch besloten voor deze kwetsbaarheid alsnog een patch uit te brengen

Bever Automatisering is sinds 2015 Platinum Partner van ESET. De door Bever verkochte anti-virus software van ESET beschermd uw systeem al sinds 6 april 2017 tegen de schadelijke gevolgen van deze WannaCryptor Ransomware. 

Threat found

15 mei 2017

CONTACT

Bent u nieuwsgierig naar de Bever automatiseringsoplossingen voor uw bedrijf? Vul onderstaande gegevens in en wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

CONTACTFORMULIER

CONTACTGEGEVENS

Bever Automatisering B.V.
Bonegraafseweg 14
6669 MH Dodewaard

info@beversoftware.nl
Algemeen: +31 (0) 488 48 38 38
Helplijn: +31 (0) 488 48 27 47