Veelgestelde vragen Bever Automatisering

Bent u goed beschermd tegen Malware?

×
Ga terug naar het overzicht

Bent u goed beschermd tegen Malware?

Ransomware wordt normaal gesproken vooral verspreid als bijlages in de e-mail. Dat houdt in dat slachtoffers zelf een actie moeten uitvoeren om geïnfecteerd te worden (de bijlage openen, een linkje klikken, etc.). WannaCryptor Ransomware gebruikt een kwetsbaarheid in een onderdeel van Windows om zichzelf te verspreiden en kan een systeem infecteren zonder interactie van een gebruiker. De laatste keer dat dit gebeurde was ongeveer 10 jaar geleden, toen het virus “Conficker” hetzelfde deed.

WannaCryptor Ransomware maakt gebruik van een kwetsbaarheid in de zogenaamde Windows “SMB” service. In de volksmond beter bekend als het onderdeel van Windows dat verantwoordelijk is voor het delen van bestanden via het netwerk. Deze kwetsbaarheid is ontdekt nadat de hacktools van de CIA op straat kwamen te liggen. Alle versies vanaf Windows XP tot en met Windows 8.1, en server 2003 tot en met server 2012 R2 zijn kwetsbaar mits ze niet voorzien zijn van de laatste patches van Microsoft. Hoewel Windows XP en Windows Server 2003 niet langer ondersteund worden door Microsoft, is toch besloten voor deze kwetsbaarheid alsnog een patch uit te brengen

Bever Automatisering is sinds 2015 Platinum Partner van ESET. De door Bever verkochte anti-virus software van ESET beschermd uw systeem al sinds 6 april 2017 tegen de schadelijke gevolgen van deze WannaCryptor Ransomware. 

Threat found
Ga terug naar het overzicht

Klantervaringen

Review sterren

Bever heeft een goed gevulde gereedschapskar

Rick Terpstra – Van der Werf Mechanisatie

Review sterren

Powerall past bij onze branche. Je ziet dat machines en reparatie historie centraal staan.

Frank van Deursen – Inpieq

Review sterren

Door het gebruik van de Powerall Werkbon App weet ik dagelijks precies wat er onder de streep overblijft.

Erik Jansen – Siderius Heftrucks

Review sterren

Door Powerall hebben we een vlottere verwerking van de bonnen en houden we direct overzicht voor de klant en onszelf

Dick Ranter – Ranter Techniek

Ruim 30 jaar ervaring

Kennis van uw branche

Ervaren consultants

Persoonlijk contact